Årets mest eftertragtede ferielokationer i Spanien

Årets mest eftertragtede ferielokationer i Spanien

februar 5, 2020 Slået fra Af Lis Mathiesen

Annonce

Vil du ned til sydens sol, er Spanien året rundt en oplagt rejselokation. Spanien er et land, som byder på mange muligheder – blandt andet hvide sandstrande og historiske bygninger. Vil du finde den spanske ferielokation, som passer dig allerbedst, så læs med i denne artikel.

Når du skal planlægge din rejse, er det væsentligt, at du finder en hjemmeside, hvor du kan bestille flybilletter samt overnatning. Dette kan eksempelvis være en hjemmeside som Escapeaway, som tilbyder rejser til et væld af forskellige lande – herunder Spanien.

Skal du bestille billetter til overnatning og transport, er det vigtigste for dig sandsynligvis, at du får mest muligt for pengene. Derfor er det en god idé at holde øje med de forskellige tilbud, så du kan komme på en god rejse for så få penge som muligt.

I de følgende afsnit kan du blive klogere på Costa Brava, Mallorca og Gran Canaria, som er tre eftertragtede ferielokationer i Spanien.

Costa Brava

Costa Brava er et område ved Spaniens nordøst kyst, hvor du både kan finde kilometerlange strande og aktivt natteliv. Da regionen både er beriget med kyst og bjerge, har du desuden rig mulighed for at tage på en aktiv ferie.

Costa Brava har to lufthavne nemlig Girona, der ligger nordpå, og Barcelona, der ligger sydpå. Temperaturerne ligger mellem 14 og 30 grader, og derfor er Costa Brava en oplagt ferielokation for danskere hele året rundt. Billige rejser til Costa Brava i Spanien kan være værd at undersøge, hvis du vil have en alsidig ferie i varmen.

Store naturoplevelser på strandene i Costa Brava

Strandene i Costa Brava er noget ganske specielt. Her kan du nemlig få lov til at opleve en kombination af hvidt sand og vild natur. Flere steder går store klipper nemlig ud til vandet, og det betyder, at du kan få en fantastisk naturoplevelse samtidig med, at du nyder solen på stranden.

Da der er utrolig meget kyst ved Costa Brava, betyder det, at man kan finde strande til enhver smag. Her er nemlig både familievenlige strande med lavt vand, så selv de mindste børn kan være med. Men der er også strande, hvor havbunden hurtigt falder, hvilket gør områderne oplagt til snorkling.

Intenst natteliv i Lloret de Mar

Er du på udkig efter fest og farver, er Lloret de Mar den rigtige by at besøge, når du befinder dig i Costa Brava. Byen ligger ude ved kysten en smule nordøst for Barcelona, og her går det ikke stille for sig. Du kan nemlig både finde barer, pubber og klubber, hvor festlighederne folder sig ud.

I Lloret de Mar er festen ikke kun forbeholdt natten. Du kan nemlig også opleve festlige begivenheder i løbet af dagen og aftenen. Lloret de Mar er derfor oplagt for dig, der gerne vil svinge dansebenene og mærke festhjertet pumpe på din rejse til Costa Brava.

Varme året rundt

Costa Brava er en destination for dig, som hungrer efter sol året rundt. Regionens middelhavsklima betyder nemlig, at sommeren strækker sig over det meste af året, og at vinteren er forholdsvis mild.  Foråret og efteråret er mere regnfuldt end de resterende måneder. Dog falder der kun omkring 600 mm om året.

Om sommeren kan temperaturen nå op omkring de 30 grader. På trods af de høje temperaturer kan Costa Brava være et dejligt område at opholde sig i på grund af de kølende vinde fra kysten. Vil du gerne rejse uden for højsæsonen, hvor der er færre turister, er maj og juni oplagt. Her ligger temperaturen omkring 23 grader.

Mallorca

Mallorca er en af de feriedestinationer, som rigtig mange danskere ynder at rejse til. Øen ligger ud for Spaniens østkyst og er den største spanske ø. På Mallorca finder du ligeledes Palma, som er de baleariske øers hovedstad.

Netop fordi Mallorca er en populær ferielokation, kan det være en god idé at snige sig ind i nogle af de mere snævre sidegader. Her kan du typisk undgå de værste turistfælder og få en mere autentisk oplevelse. Med en rejse til Mallorca kan du komme på fantastiske vandreture, besøge smukke bjergbyer og dase på de alsidige strande.

Temperaturerne ligger i de koldeste måneder omkring 15 grader, og i de varmeste måder oppe omkring de 30. Det betyder, at du hele året rundt har mulighed for at rejse ned i et varmere klima, når du besøger Mallorca.

Flotte vandreture på Mallorca

Holder du af at vandre, er dette en oplagt aktivitet at dyrke på din ferie på Mallorca. Du kan blandt andet vandre i bjergene midt på øen i bjergkæden ved navn Tramuntana. Her er der nemlig mange vandremuligheder, og du kan lægge vejen forbi de charmende, små bjergbyer.

Hvis fugle interesserer dig, er dette ligeledes en interesse, som du har mulighed for at dyrke på dine vandringer. Dette kan du blandt andet gøre i nationalparken Mondragó, hvor over 70 kendte fuglearter holder til. I nationalparken kan du finde en afmærket tur på 3,2 kilometer af lav sværhedsgrad. Det betyder, at de fleste kan være med på denne vandring.

Tapas-restauranter i Palma

Selvom Palma er en by med mange turister, betyder det ikke, at det er en oplevelse, som du skal snyde dig selv for. I hovedbyen på Mallorca kan du nemlig finde mange tapas-restauranter, hvor smagen er i højsædet.

Skal du slå mave efter aftenens formidable måltid, er det oplagt at gå en tur på havnepromenaden, Paseo Maritímo. Havnepromenaden er 4 kilometer lang og går fra shopping centeret Portopi til den tidligere fiskerby Portixol. Går du denne tur, kommer du desuden forbi Palmas vartegn – katedralen.

Gran Canaria

Gran Canaria er en spansk ø, beliggende i Atlanterhavet, der sammen med en række andre øer danner De Kanariske øer. På trods af øens spanske tilknytning er Gran Canaria placeret ud fra Afrikas Nordvest kyst. Hovedstaden i Gran Canaria er Las Palmas de Gran Canaria.

De fleste af de turister, der kommer til øen, vælger at bo på den sydlige eller østlige del af øen. Det er nemlig her temperaturerne er højest, og der er flest badestrande. Øen har en lufthavn ved navn Gran Canaria Lufthavn, hvor du kan rejse billigt til Gran Canaria med Escapeaway. Temperaturen på Gran Canaria er forholdsvis stabil året rundt og ligger typisk et sted mellem 22 og 28 grader.

Livet på havet – og under havets overflade

Gran Canaria er perfekt for dig, som elsker havet. Dels fordi du kan få lov til at udfolde dig på mere end 80 forskellige strande, men også fordi der er mange aktiviteter, som du kan dyrke på havet. Blandt andet kan du fra havnen i Mogan eller Puerto Rico komme med på dybhavsfiskeri, hvor du kan fange din egen aftensmad.

Desuden kan du få lov til at opleve livet under havet på helt tæt hold. Langs Gran Canarias kyst kan du nemlig snorkle eller tage dykkercertifikat. Dette er en oplagt mulighed for dig, som synes, at det er for koldt og dyrt at dykke i Danmark.

En oplevelse for hele familien; Palmitos Park

Palmitos Park er en af de rigtig populære turistattraktioner på Gran Canaria. Her kan du blandt andet finde over 200 fuglearter, et akvarie med tropefisk og en ø med hvidhåndede gibboner. Således er der både skruet op for den eksotiske flora og fauna.

Palmitos Park er en subtropisk oase på Gran Canaria fyldt med palmetræer. Udover de mange oplevelser, som du kan få på egen hånd, er der desuden rovfugle- og papegøjeshows. Her er der rig mulighed for, at hele familien bliver imponeret.

Det multikulturelle køkken

Gran Canaria er den perfekte ferielokation for dig, som holder af mad. På øen vil du nemlig opleve, at de lokale blander deres egne råvarer på en delikat og eksotisk måde. Selv hvis du ikke er vild med spansk mad, skal du ikke lade dig afskrække.

På Gran Canaria vil du nemlig opleve at smage fra det spanske køkken bliver blandet med smage fra resten af verdenen herunder Afrika, Inden, Mexico og Kina. Mens du er på Gran Canaria er det blandt andet værd at prøve papas arrugadas også kaldet rynkede kartofler eller caldo de pescado, som er en fiskesuppe.