Det er dyrt at hæve penge i udlandet

Det er dyrt at hæve penge i udlandet

marts 20, 2023 Slået fra Af MadEye Digital

Mange danskere bliver overrasket, når regningen kommer efter de har været i udlandet. For hver gang du hæver penge i en hæveautomat, så skal du nemlig betale et gebyr til din danske bank og typisk også til operatøren af automaten.

Gebyrerne kan hurtigt løbe op, og det kan være rigtig dyrt for den, der rejser. Derfor er det en god idé at undersøge de forskellige gebyrer hos din bank inden du rejser. På den måde kan du sikre dig, at du ikke betaler mere end højst nødvendigt for at hæve penge i udlandet. Du kan også overveje at lave et kontantforbrug i stedet for at hæve penge. Det er ofte billigere, da du kun skal betale gebyr en gang, hvilket gør det billigere end at hæve mange små beløb. Og så er det også en god ide at have kontanter på sig, hvis man kommer ud for et uforudset udgift. Det er nemlig ikke alle steder, hvor man kan bruge kort.

Vil du dog ikke rende rundt med en masse kontanter hele tiden, så findes der en anden løsning. Denne hedder “et kort fra Revolut eller Wise” (læs mere om det herinde), som gør det ekstremt billigt at hæve penge i udlandet. Dette kort fungerer som et Mastercard (eller Visa) og er derfor accepeteret de fleste steder, og det er muligt at hæve penge gratis – i nogle tilfælde. Derudover får du også valuta til en bedre kurs end i bankerne, hvilket gør det endnu billigere at rejse. Som udgangspunkt kan du spare omkring 3% bare ved at anvende disse kort, og hvis du hæver penge, så bliver besparelsen blot større. Det er vildt at tænke på, men det passer. Du bør sammenligne gebyrerne med din danske banks. VI kan nemlig ikke komme med en generel regel om hvor meget du sparer, hvis du overhovedet ender med at spare noget.

God rejse! Husk at oprette en konto inden du tager afsted.