Er du i kampvægt til din næste rejse?

Er du i kampvægt til din næste rejse?

januar 27, 2022 Slået fra Af MadEye Digital

Det er bedst hvis man er nogenlunde fit, hvis man skal ud at rejse og rundt og se på nye steder. På denne tid af året er maden fed og bevægeligheden i bund, takket være mørket, kulden og julen. De sidste sæsoner har det ikke været mindre udtalt, fordi en vis virus har hærget og sendt mange af os på hjemmearbejde, så den daglige cykeltur til jobbet er gjort overflødig. Under disse urimelige forhold er det måske tarveligt at bringe betegnelsen Body Mass Index på banen. 

Prøv at måle dit bmi mand. Bmi står jo for Body Mass Index og beregnes efter en tabel, so blev udviklet helt tilbage i 1830’erne. Det er forholdet mellem højde og vægt, der bruges til at analysere om man er overvægtig. Man bruger stadig systemet i dag, for det er temmelig smart og forholdsvis retvisende. Blot skal man tage højde for forskellen mellem kønnene, så bmi mand er lidt forskelligt fra bmi kvinde. Også hos kønnene individuelt er der forskelle på hvordan fedtet sættet sig. 

Tag højde for kropsbygning og muskelmasse 

Beregner man bmi mand, så kan der være forskel fra mand til mand. En spinkelt bygget mand, med meget fedt på kroppen kan have samme bmi som en muskuløs mand med ganske lidt sul. Dette skal man altid tage højde for, når man måler bmi mand. Derfor kan man ikke helt 1-1 bruge skemaet som indikator. Men et langt stykke hen ad vejen er systemet godt. 

Læs mere på nettet 

På nysport.dk kan du læse meget mere om bmi mand og andre ting omkring krop og sundhed. Det er altid godt at dyrke lidt sport eller motion, især i de mørke måneder, hvor man ellers ikke får rørt sig så meget. Hold dig altid i god form.