Fem billige rejsedestinationer i Europa

Fem billige rejsedestinationer i Europa

juli 9, 2020 Slået fra Af Lis Mathiesen

Skal du have pengene til at række længst muligt, kommer der her en liste over fem billige byer i Europa.

Listen over de billigste byer i Europa er domineret af østeuropæiske byer. Der sniger sig dog et par enkelte vesteuropæiske byer med, men skal prisen være i bund og udvalget størst, skal blikket rettes mod øst.

Oplev saltminen i Krakow

Krakow i Polen er en mindre, men stemningsfuld by, der egner sig perfekt til en forlænget weekend. En af byens store attraktioner er Wieliczka-saltminen, der er på listen over UNESCOs verdensarv. Minen var aktiv fra 1200-tallet og helt frem til 2007. Minen indeholder flere statuer deriblandt en statue af den polskfødte pave Johannes Paul II, tre kapeller og en hel katedral hugget ud i saltsten.

Det er også muligt af planlægge en dagstur til Auschwitz-Birkenau-koncentrationslejrene.

Udsigt over Donau i Budapest

Hvis turen går til Budapest, er der flere ting, du bare må se. Ungarns parlamentsbygning, som tårner sig over byen og bliver smukt oplyst om aftenen. Buda Slot med udsigt over Donau og Matthias-kirkens udsmykning er ligeledes et must. Fra Buda Slot er der udsigt over fiskerbastionen, der også er et besøg værd. En gammel fæstning komplet med kanontårne og smuk udsigt over hele byen.

Gå på basar i Istanbul

Længere sydpå men også prisvenligt finder vi Istanbul. Tyrkiets største by er er et overflødighedshorn af oplevelser. Bygningen Hagia Sofia, der nu er et museum, men har fungeret som både kirke og moské siden indvielsen i år 537 er bestemt værd at besøge. For en ligeledes stor arkitektonisk oplevelse kan du besøge Den Blå Moské med sine seks minareter og omfattende udsmykning med håndmalede fliser. Hvis der skal shoppes lidt, går turen til Den Store Basar som er et overdækket marked med labyrintiske gange, og alverdens tyrkiske ting kan købes med hjem.

Udforsk den gamle bydel i Prag

Prag er en klassiker når det kommer til at rejse på budget. Byen har både gammelt og nyt. Prags Borg er et borgkompleks fra det 9. århundrede, Karlsbroen bygget i det 14. århundrede leder ind til den gamle bydel, hvor det ældste torv stadig ligger og huser det astronomiske ur på rådhusets facade. Det mekaniske ur viser de 12 apostle når klokken slår hel. Snyd heller ikke dig selv for et måltid mad på en af de lokale ølstuer.

Få strand, by og shopping i Barcelona

Selvom prisniveauet i Barcelona ikke er decideret lavt kan man tit finde billige flybilletter til Barcelona, og derfor har byen fået lov til at komme med på listen alligevel. Det er svært at sige Barcelona uden at sige Gaudí. Arkitekten Gaudí levede fra 1852 til 1926 og har i den grad sat sit aftryk på byen. Det er svært at lave en liste over hvad der skal ses, da det hele er væd at opleve. Dog skal nævnes La Sagrada Familia, den ufuldendte kirke, der forhåbentlig endelig bliver bygget færdig i 2026. Statueparken Park Güell er en arkitektonisk perle med både springvand, terrasser, søljer og arkader, der egner sig perfekt til et overblik over arkitektens talent.

Shopping er der også masser af, så lad turen gå til La Rambla og køb hvad hjertet begærer. Markedet La Boquería byder på en overflod af friske råvarer og spanske specialiteter, så køb ind til tapas og tag det med til Parc de la Ciutadella og nyd den gode mad udenfor i parken, der også bruges af de lokale.