Guide: Sådan får du veltrænet ben og baglår

Guide: Sådan får du veltrænet ben og baglår

november 22, 2021 Slået fra Af Lis Mathiesen

Jagten på et par veltrænet ben og baglår kan være hård og langsommelig, da det kræver mange måneders hård træning og fysisk aktivitet. Drømmen om dette, er dog ikke umulig så længe man blot yder den rette indsats og gør brug af de rette øvelser. Vi har derfor i denne artikel samlet en guide til hvordan du kan gøre drømmen til virkelighed, og ende jagten på et par veltrænet ben og baglår. 

Der er ingen tvivl om, at man skal arbejde hårdt, hvis man gerne vil se resultater. Fokuserer man dog på at rammede rigtige muskelgrupper og skabe ordentlig kontakt, er det dog muligt, at se hurtigere resultater, der motiverer og styrker ens fremadrettet mentalitet. De fleste øvelser kan laves i en squat-rack, og hvis man træner hjemme, kan sådan en, købes til overkommelige priser online. 

Squats 

En squat-rack er som navnet antyder, særligt anvendeligt til squats. Squats er en velkendt træningsøvelse der går ind og rammer nogle af de større muskelgrupper i benene. Det er hermed både forlår, baglår, bagdel og også lægge som alle bliver trænet i én og samme øvelse. Squat er derfor en veloplagt træningsøvelse, hvis man ønsker stærkere og mere markeret ben og baglår. 

Tilgår man en squat-rack er det nemmere at udføre en squat korrekt, da den hjælper med at opretholde den rette kropsholdning. Er man nybegynder på området, kan en squat være svær at lave korrekt, hvorved en squat-rack er særdeles anvendelig. 

Bulgarian lounge 

Måske kender du til øvelsen bulgarian lounge, der rammer godt i både bagdel og lår. I stedet for at have kettlebells i hænderne, har du en stang over hovedet. Find en skammel eller bænk og placer din ene fod på den mens den anden fod står lige placeret på jorden. Gå derefter ned i almindelig lounge som du kender den. Ved kun at fokusere på et ben af gangen med en vægt over skulderen, presses muskulaturen mere, og der skabes bedre direkte kontakt.