I Dogernes Venedig – 5 steder du skal se i ”La Serenissima”

I Dogernes Venedig – 5 steder du skal se i ”La Serenissima”

februar 1, 2021 Slået fra Af Lis Mathiesen

Venedig er den største italienske by, som ikke har antik oprindelse. Faktisk består byen af en række kunstigt opførte øer, og i mere end 1000 år blev Venedig ledet af en doge – nærmere bestemt en anfører, der blev valgt for en livstid af byens aristokrati.

I dag er byen kendt som et yndet turistmål, og hvert år valfarter millioner af turister til for at opleve den flydende fortryllelse.

Men hvad skal du opleve i Venedig? Altså udover at fare vild i Venedigs utallige små gader, sejle i gondol og spise den lækreste pasta i mands minde? Du får her den absolutte top 5 over Venedig seværdigheder.

Canal Grande

Du kommer ikke uden om Canal Grande. Det er den største kanal i Venedig og byens hovedtrafikåre. Med sine 4 kilometer, der snor sig gennem byen som et omvendt S, er det en perfekt måde at opleve Venedig på. Selvom der sejler vandbusser (vaporettoer), bør du alligevel hoppe på en gondol og lad dig svæve afsted, mens kaptajnen synger italienske serenader for dig. Det er dyrt, men det er hver en krone værd.

Fra Canal Grande har du det smukkeste kig til den fine venezianske arkitektur og alle de bittesmå side-kanaler, der leder dig langt ind i byens kerne. Og så sejler du under den berømte Rialto-bro på vejen.

Markuspladsen

Markuspladsen – eller rettere La Piazza San Marco – er mindst lige så berømt som Rialto broen, og er Venedigs uofficielle hovedstad. Pladsen er desuden berømt for sine mange duer og er et godt miks af historie og kultur. Start din sightseeing her på én af pladsens mange fortovscaféer og læg en plan for resten af dagen. Eller tag en pause og betragt det forvirrende virvar af mennesker og byens kaos med en cappucino i hånden.

Burano, Murano og Torcello

Sejl ud til den venetianske lagune og besøg øerne Burano, Murano og Torcello. Der er vaskeægte kunstnerstemning her, og øerne vælter i farver og gode historier. Der er tale om et reelt paradis for fotografer, og et slaraffenland for de kunst- og historieinteresserede. Se på blonder i Burano og mosaikker i Torcello. Nærstuder glasfremstilling og de flotte glas på Murano og far vild i de bittesmå gader.

Du kan sagtens nå alle tre øer på én dag, og du bør ikke gå glip af dem.

Sukkenes Bro

Denne smukke hvide bro forbinder Venedigs gamle fængsel med de gamle rettergangsrum. Det var den engelske digter, Lord Byron, der i sin tid fandt på navnet på broen. Han forestillede sig nemlig, hvordan fangerne må have sukket højlydt ved deres sidste glimt af smukke Venedig, når de passerede broen på vej over til deres celler.

Campanile di San Marco

Slut af på Markuspladsen igen og gå op i Campanile di San Marco. Herfra har du en storslået udsigt fra den 100 meter høje udsigtsplatform. Og så er basilikaens blågrønne tag og de fine engle et syn for guder. Du får den absolut bedste udsigt over den gamle by herfra – og du vil helt sikkert komme hjem med mange billeder af instagramvenlige Venedig fra oven som du får lyst til at sætte på hylden.