I Grækernes Athen – 5 Græske Seværdigheder du må besøge

I Grækernes Athen – 5 Græske Seværdigheder du må besøge

februar 1, 2021 Slået fra Af Lis Mathiesen

Grækenland er et velkendt sted i hele verden. Mange rejser til Grækenland, for at opleve den græske kultur, samt smage en masse lækkert græsk mad. Det er en rejse destination, som mange besøger i sommeren, når solen står højst på himlen. Grækenland er fyldt med seværdigheder, som er værd at se. Der er her samlet 5 græske seværdigheder, som man skal besøge.

Akropolis ruinerne

Athen er Grækenlands hovedstad. Det er en by fyldt med historiske bygninger og seværdigheder. Man kan derfor hurtigt komme til at bruge lang tid der. Noget der er værd at se i Grækenland er Akropolis ruinerne. Det er ruinerne fra Parthenon templet, samt resterne af Gudernes 2400 år gamle by. Akropolis blev bygget fordi at Oraklet i Delfi forudså at Akropolis skulle blive gudernes by. Derefter begyndte man at bygge templerne, som man så i dag kan se ruinerne af. Et flot syn.

Athens museer

Vi befinder os stadig i Athen, men dette er grundet de mange ting man kan foretage sig der. I Atheen findes der mange museumer. Der er derfor rig mulighed for at være kulturel i Grækenland. Blandt de mange museumer er der f.eks. Det nationale arkælogiske museum i Athen. Her kan man se fantastiske guldskatte fra Myknae. Det er et virkelig flot syn. Derudover er der også Goulandris musset for gammel græsk kundt. Her kan man se en samling af elegante marmorfigur, som blandt andet har inspireret Picasso.

Santorini

Santorini er en vulkanø i Grækenland. Mange kender byen på dens flotte klippe side. Her er der fyldt med huse, som alle er hvide, samt har tyrkisk blår tag. Mange rejser der til for, at se de flotte omgivelser som Santorini byder på. Det er helt klart et besøg værd, hvor du med sikkerhed vil få en masse flotte billeder (hvis du har et ordentligt kamera), af den flotte klippe side.

Dinonysos-teateret

Noget andet der ligger på Akropolis er Dionysos-teateret. Det ligger også i Athen. Dinonysos-teateret er en rund konstruktion som skal forestille et tater. Konstruktionen har fokus at scenen er mod syd. Det specielle ved Dinonysos-teateret er at det er det ældste i verden. Det stammer nemlig helt tilbage til fra 400-tallet f.kr. De fleste andre teatere bygget i antikken var inspireret af denne konstruktion. Dengang brugte man teateret tilunderholdning og dramatiske fremførelser under flotte omgivelser.

Det Panathinaiko stadion

Det Panathinaiko stadion er også kendt som Kallimarmaro. Det er et stadium som blev bygget helt tilbage i 566 f.kr., men er senere hen blevet genopbygget i marmor 329 f.kr. og blevet renoveret flere gange siden hed. Panathinaiko stadiumet er blevet brugt til meget sport gennem tiden. Både dengang i Antikken, men også i nyere tid. Den første moderen olympiske lege i 1846 blev holdt på dette stadium. Siden hen er det blevet renoveret i 2000, hvorefter der blev afholdt Olympiske lege der i 2004. Panathinaiko stadium er en utrolig flot og smuk bygning som helt klart er et besøg værd. Den har både kultur og historie på sin side.