Rødvin: Bag om druen MP, December 21, 2020 Kunne du godt tænke dig at være lidt bedre til at vide noget om de forskellige typer af rødvin? En rødvin er nemlig ikke bare en rødvin, som selvom en, der ikke ved så meget om vin, måske vil have svært ved at smage forskel på de forskellige druer, så er det altså meget forskelligt, hvad de kan. Det er i hvert fald meget forskelligt, hvilken slags mad de forskellige druer passer til, og det kan være meget rart at vide, hvis man eksempelvis skal have gæster på besøg. Kend de blå druer Når det kommer til rødvin, er der mange forskellige druer, hvilket man også ved, hvis man har styr på sin vin. Disse forskellige druer er altså afgørende for, hvilke retter som især vil give mening at indtage sammen med den bestemte drue. Listen af forskellige druer er så lang, at den næsten ikke er til at overskue, men du kan eksempelvis vide, at der er en drue, som hedder Barbera, der især går til lam og oksekød, og så er der en helt anden drue som Gamay, som går bedre til fisk og kylling. Som selvom det hele er rødvin, kan der stadig være stor forskel i smagene og de retter, som det giver mening at spise til vinen. Perfekt til en hyggelig aften med venner Når du er lidt mere inde i de forskellige druer, kan du jo sagtens invitere nogle gode venner på besøg uden at være bange for at servere en vin, som ikke passer til maden. Og også selvom du endnu ikke er ekspert i rødvin, har dine venner nok heller ikke styr på alle druer, så hvis du blot har en fornemmelse af, hvilken slags rødvin der eksempelvis vil passe til den oksesteg, du laver, så er du meget godt på vej. Generelt