Rejs i Nordeuropa – 7 steder Du bør besøge

Rejs i Nordeuropa – 7 steder Du bør besøge

august 19, 2019 Slået fra Af Lis Mathiesen

Vil du bruge din næste ferie i Nordeuropa er der flere smukke destinationer og vælge imellem. Her er samlet en kort gennemgang af 7 steder i Nordeuropa, som du absolut skal overveje i forbindelse med din næste ferie.

England – London og Brighton

England byder på de første to mulige destinationer. London er uundgåelige på listen. Den er et klassik rejsemål og en storby alle skal opleve minimum en gang. Du kan komme i London Eye, se Big Ben eller gå i Sherlock Holmes’ fodspor. London har det hele, om end du er til smukke seværdigheder, hyggelige kvarterer, shopping eller skønne pubs. Hvis du ønsker at se andre sider af England som ikke er metropolen er Brighton et godt alternativ. Brighton er en smuk havneby som bestemt er et besøg værd. Gå ned til molen og nyd stemningen, udsigten og forlystelserne. Brigton Pier er helt bestemt rejsen værd.

Irland – Dublin

Irlands hovedstad Dublin bør du besøge, når du udforsker Nordeuropa. Byen er en af Europas ældste og helt klart et besøg værd også selvom det ikke er Skt. Patricks dag. Byen rummer mange historiske seværdigheder, gode shopping muligheder og levende natteliv. Du skal ikke langt væk fra bymidten før du oplever smukke vandreruter og lækre strande. Med en rejse til Dublin får du dermed både storby og natur.

Island

Island er blevet en populær feriedestination for naturelskere. Island har en smuk og enestående natur som også byder på nordlys. Udover Islands vulkaner, gletsjere og varme kilder er hovedstaden Reykjavik også et trækplaster. Denne by rummer flotte seværdigheder, kunst, kultur og livligt byliv. Byen er midt i naturen og Island er destinationen til dig, der ønsker en mere aktiv ferie med vandring og smukke natur oplevelser.

Norge – Oslo

Norges hovedstad Oslo er en smuk rejsedestination og kan huse din perfekte storby ferie. Ud over det smukke sprog byder Norge på skøn natur og en kendt og livlig storby. Er du litteraturelsker, har du sikkert læst om at slentre sultende ned af Kristianias Karl Johan. Byens navn er ændret, men gaden hedder det samme. Oslo har gode shopping muligheder, skønne seværdigheder og en hyggelig atmosfære. Her kan du gå i Hamsuns’ sultehelts fodspor, igennem Oslos gader og sidde i Slotsparken.

Finland – Helsinki

Vil du derimod hellere til Finland er Helsinki et skønt feriemål. Her får du både historie, kultur og liv. Hvis du ønsker at shoppe tilbyder Helsinki både stormagasiner, indkøbscentre og et marked. Der er især hyggeligt til jul. Af seværdigheder har Helsinki deres smukke, store, hvide domkirke. Oppe af dens mange trapper kan du nyde udsigten over Helsinki. Fra byen kan du tage på bådture eller videre med færge. Ønsker du natur kan du vandre i nationalpark udenfor byen. Her er også shelters og bålsteder, du kan benytte.

Sverige – Stockholm

Sveriges smukke hovedstad Stockholm fortjener et besøg. Byen er opført på 14 øer og på byens udkigsposter kan du se, hvor sø og hav mødes. Stockholm byder på historie, kultur, hyggelige gader og skæve butikker.