Rejs i Sydeuropa – 8 steder du skal opleve

Rejs i Sydeuropa – 8 steder du skal opleve

august 19, 2019 Slået fra Af Lis Mathiesen

Sydeuropa og Middelhavsområdet generelt er en yndet rejsedestination for rigtig mange danskere. Det kan det være flere forskellige grunde til. For det første ligger de sydeuropæiske selvfølgelig ikke så voldsomt langt væk, og det er derfor relativt nemt bare at smide børnene om bag i bilen og køre afsted. Derudover er vejret også en velkommen afveksling i forhold til det ofte lidt koldere og mere regn fyldte vejr i Danmark. Sidst men ikke mindst hersker der også en lækker og lidt anderledes kultur i de sydeuropæiske lande, som rigtig mange danskere godt kan lide. Det er alt lige fra mad og vin til store og prangende kirker.

Som nævnt er Sydeuropa i dag blevet noget af en turistattraktion, og er derfor også efterhånden spækket med turistfælder. Hvis du gerne vil have den gode og autentiske oplevelse i Sydeuropa, kan det derfor ikke betale sig at besøge alle de gamle travere. Der findes dog stadig mange gode og smukke steder, som endnu ikke er blevet overrendt af turister.

Arkitektur i Nordfrankrig

Et oplagt eksempel på sådan et sted kunne være den nordfranske by Kayserberg. Kayserberg er en forholdsvist lille by, og stemningen er derefter med rare lokale og hyggelig stemning. På trods af en overdådig og gammel arkitektur i området er byen endnu ikke blevet overrendt af turister. Naturen i området er ligeledes enormt smuk.

Besøg San Marino

San Marino er et utroligt småt land i Sydeuropa, som derfor ofte glemmes. Landet er dog bestemt et besøg værd. Du kan nemlig opleve utroligt meget i det lille land lige fra en rig historie til et enormt smukt landskab, der på en fin måde indkapsler hele den sydeuropæiske geografi.

Fejr citronen

Et stykke uden for den enormt besøgte by, Nice, ligger en række mindre byer, som de færreste når at komme forbi. Her er de blandt andet berømt for deres årlige festival, hvor de fejrer den lokale høst af citroner.

Sejl på de Italienske vande

I det nordlige Italien er der et væld af smukke søer. Dem kan man tage en hyggelig gåtur rund om, men der er også flere både, der hyppigt tager turen over med lokale og turister.

Nyd den lokale mad i Catalonien

Som nævnt før er maden også en stor grund til de mange besøgende i Sydeuropa. Specielt i Spanien er der rigtig god mad, og det er også tilfældet i den mindre besøgte region Catalonien. I hvert fald hvis man kommer et stykke uden for Barcelona.

Nyd havet i Portugal

Portugal ligger lige på kanten af Sydeuropa, men deler mange fællestræk. Der kan du nyde det varme vejr, samt havet tæt ved.

En øde landsby

For et specietl sted i det velbesøgte Spanien, er det meget anbefalelsværdigt at besøge den forladte lille landsby ved navn Cercedilla, hvor der hersker en helt særlig stemning.

Nyd naturen

Det er ofte byerne, kulturen og arkitekturen, der beundres i Sydeuropa, men naturen er bestemt også et kig værd. Tag for eksempel til Val D’Orcia i Italien.