Rejs til Europas grænse – 6 ting du skal se i Istanbul

Rejs til Europas grænse – 6 ting du skal se i Istanbul

august 19, 2019 Slået fra Af Lis Mathiesen

Står du for at skulle på ferie til Istanbul lige om lidt. Så har du måske allerede overvejet hvilke ting du gerne vil nå at se mens du er væk. Om de kommende forslag vil udvide din liste eller måske bekræfte dig i det du allerede har valgt, er svært at sige. Men her kommer i hvert fald 6 forslag til hvad du bør se, mens du er væk.

Oplev Istanbul fra vandsiden

Efter lidt tid i Istanbul vil man opdage at rigtig mange af byen seværdigheder og attraktioner faktisk er beliggende ud til vandet. Derfor kan det være rigtig oplevelsesrigt at tage en kanalrundfart og se alle disse fra en ny vinkel. Der er altid noget utrolig fascinerende ved at se ting fra en båd.

Gå på opdagelse i Istanbuls gamle bydel

Noget der gør byen Istanbul så karakteristisk er at den er delt op i en europæiske og asiatisk del. Den gamle bydel i Istanbul befinder sig i den europæiske del af byen. Her finder man nogle utroligt smukke og velbevarede bygninger. En af de helt særlige og utrolig flotte er Topkapi paladset. I dag fungerer paladset som et museum. Men bare bygningerne i sig selv kan være utrolig fascinerende. Væggene er hvide og har flotte blå kakler.

Den blå moske

Dette navn vækker genkendelse ved de fleste. Det er en rigtig flot moske, som utrolig mange besøger hele tiden. Derfor vil du også opleve en vis trængsel der. Når man besøger den blå moske, er det vigtigt at huske at det stadig er et tilbedelsessted, selvom man har lov til at komme indenfor. Derfor bør man opføre sig passende og have ærbart og tildækkede tøj på.

Dyk ned under Istanbul

Før i tiden brugte man mange cisterner i Istanbul. Hvor i man opbevarede vand i de perioder hvor der var meget tørt og ikke rigtig noget regn. En af de største cisterner hedder Basilica Cistern og er faktisk i dag blevet lavet om til et museum. Den egen helt særlig oplevelse at bevæge sig rundt nedenunder jorden og se den særlige indretning.

Grand Bazaar

Denne bazaar er faktisk en af verdens ikke blot største overdækkede markeder men også et af de ældste. Bare disse to ting gør den et besøg værd. For at forklare hvor stor dette marked er, så er der over 4000 små boder og butikker. Disse er så fordelt ud over et areal der rummer 61 gader. Det er muligt at købe alt hvad hjertet begærer ligegyldigt om du vil have tøj, smykker eller fødevarer. En vigtig ting at huske er at det er helt fint at prutte om prisen. Så bare giv gas og se hvor langt du kan få prisen ned.

Gå amok i maden

Hvis ikke du mindst en gang har spist dig dårlig i falafler og humus, har du så egentlig været i Istanbul. Maden er så lækker at du bør udnytte de gode spisemuligheder til det yderste. Nok af shawarma stederne gode i Danmark, men det kan ikke hamle op med Istanbul. Så nyd det så længe du er væk.