Rejs til Europas vestkyst – 5 ting du skal opleve i Irland

Rejs til Europas vestkyst – 5 ting du skal opleve i Irland

august 19, 2019 Slået fra Af Lis Mathiesen

Irland er på mange måder en oversæt perle, når det gælder rejsedestinationer. Selvom flyvetiden fra Københavns lufthavn til lufthavnen i Dublin kun er lige over to timer, har mange danskere endnu tendens til at overse rejsemålet. Det er på trods af, at Irland har rigtig meget at byde på. Her er 5 ting, du skal opleve i Irland.

1. Killarney National Park

Irland har blandt andet bragende flot natur at byde på. De storslåede naturoplevelser er mange, men Killarney National Park er bestemt i en klasse for sig selv. Parken ligger smukt ved foden af Irlands højeste bjerge. Her findes de verdensberømte søer, som bærer navnet The Lakes of Killarney. I området finder du således både bjerge, søer, skov og vandfald. Med andre ord er der tale om en naturoplevelse, som vi har mere end bare lidt svært ved at hamle op med her i Danmark.

2. St. Patrick’s Cathedral

Også republikken Irlands hovedstad, Dublin, har meget at byde på. Byen er Irlands største med lidt over en halv million indbyggere. I byen er mange spændende seværdigheder at komme efter til noget nær enhver smag. En af de mest ikoniske er utvivlsomt den flotte St. Patrick’s Cathedral. Der er her tale om både den højeste og største kirke i Irland og med sit smukke indre, er kirken uden tvivl et besøg værd, hvis du lægger vejen forbi Dublin. Får du nok af den slags seværdigheder, kan du også blot bevæge dig rundt i byens gader og opleve den hyggelige og venlige stemning.

3. Moher-klipperne

Endnu en imponerende naturoplevelse. Dem kan du godt forberede dig på at vende hjem med mange af i bagagen, når du har besøgt Irland. Moher-klipperne finder du på Irlands sydvestlige kyst. Klippestrækningen er hele 14 kilometer lang, og med sit majestætiske udtryk, er de bestemt et besøg værd. Visse steder på strækningen er klipperne mere end 200 meter høje, og det er således et majestætisk syn, der møder øjet, og som har været med til at gøre Moher-klipperne til et af Irlands mest populære turistmål.

4. The Giant’s Causeway

Uden tvivl en af de mest unikke klippeformationer på kloden bestående af omkring 40.000 sekskantede basaltsøjler. Søjlerne synes umiddelbart at være menneskeskabte grundet deres særlige udtryk, men er på imponerende vis skabt ved meget langsom nedkøling af lava.

The Giant’s Causeway er et af den slags steder, man skal opleve med egne øjne for virkelig at tro på, at de eksisterer. Besøger du Irland er dette sted et absolut must, da du ikke finder en tilsvarende oplevelse noget andet sted på jorden.

5. The Dingle Peninsula

Endnu en naturoplevelse. Det kan måske forekomme ensformigt, men disse steder er virkelig alle et besøg værd. The Dingle Peninsula er en imponerende halvø, som National Geographic engang har refereret til som det smukkeste sted på jorden. Selvom ikke alle nødvendigvis er enige i dette statement, kaldes halvøen gang på gang et af de smukkeste steder i Irland – og det siger ikke så lidt. Tag en vandretur her og se smukke naturformationer, du aldrig vil glemme.