Sådan håndterer du rejsefeber 

Sådan håndterer du rejsefeber 

november 4, 2021 Slået fra Af MadEye Digital

Når man har planlagt en fantastisk rejse, kan man få det, der hedder rejsefeber. Her ser vi på, hvad du kan gøre, hvis du føler, rejsefeberen er ved at tage overhånd. Læs med, hvis du også snart skal afsted og kan mærke, det kribler i maven. 

Med rejsefeber er der ikke tale om feber i traditionel forstand, som at ens temperatur stiger, men snarere at man kan blive nervøs og spændt, fordi man på samme tid glæder sig og er lidt ængstelig for, hvordan det skal gå. Det er helt normalt at have sådanne følelser. 

Stå op og få lavet noget 

Hvis du er så spændt på grund af den forestående rejse, at du ikke kan sove om natten, kan du med fordel stå op og få lavet noget, der kræver strøm. Er el billigere om natten da? Ja, det er lige, hvad det er, og det kan synes tosset, når det nu er om dagen, vi som regel har brug for strømmen. I lige præcis denne situation kan du dog udnytte ængsteligheden og f.eks. arbejde på din computer, sætte opvaskemaskinen til at køre eller vaske tøj; hvis ikke du generer naboerne med det. Hvis du har elkomfur, kan du også bruge de rastløse timer på at lave en stor gryde mad eller bage boller og lægge det i fryseren, så du har lidt at starte op på, når du kommer hjem fra rejsen. 

Drik en kop beroligende te 

Hvis din rejsefeber er helt ude af kontrol, kan du prøve af afhjælpe problemet ved at drikke en stor kop beroligende te eller lave åndedrætsøvelser, der kan berolige dit system. Nogle har desuden glæde af at lytte til guidede meditationer eller blot læse i en bog for at aflede tankerne. Så prøv endelig dette, hvis du simpelthen ikke kan finde ro. 

Ring til en ven 

Det at skulle ud at rejse er jo en dejlig ting, og en måde at arbejde med rejsefeberen på er at tale med nogen om rejsen og om det, der eventuelt bekymrer dig. Ring til en ven, eller måske din rejsemakker, og tal om turen, hvad I glæder jeg til, og hvordan I skal gribe visse situationer an. På den måde bliver rejsen og de forskellige scenarier mere konkrete og til at forholde sig til. Herudover er det også dejligt at dele sin glæde med nogen, særligt hvis det er nogen, som forstår at glæde sig på andres vegne.